Rólunk

Innováció a kezdetektől

A GRP Plasticorr Kft. alakulása óta, már 1991-től bizonyít egyedülálló megoldásaival az ipari kompozit technológiák piacán. Kezdetektől fogva központi szerepet töltött be a társaság életében a saját kutató-fejlesztő munka, melynek eredményeként a bevonatolásra Plastimol® márkanéven védjegyzett termékcsaládot dolgoztunk ki. Bevonatainkat azóta is széleskörűen alkalmazzuk a hazai és nemzetközi iparban a tároló tartályok élettartamának meghosszabbítására. A Plastimol® bizonyította az évek során, hogy jobb műszaki megoldást jelent a hagyományos szerkezeti anyagokra épülő eljárásoknál, hiszen megbízhatóan, egy lépésben képes kezelni a korróziós és szerkezeti állékonysági problémákat. Egyszerre erősít és véd.

A bevonatokon túl

Tevékenységünk ma már túlmutat a kompozitokból készülő bevonatokon. Megjelentünk a piacon a tisztán polimer alapú társított rendszerek felhasználásával készülő tárolótartályokkal, valamint önhordó kivitelű vegy-és olajipari szerkezeti elemekkel. Fejlesztettünk 9-12m átmérőjű állóhengeres tartályok acél tetőszerkezetének kiváltására alkalmas kompozit tartálytetőt, melynek tömege harmada, élettartama kétszerese az acélénak.

Nagynyomású gázcsövek rehabilitációs K+F programja keretében javítási eljárást dolgoztunk ki, melynek alkalmazásával a vezetékek üzemszünet nélkül javíthatóak, ráadásul a javított cső szilárdsági tulajdonságai lényegesen jobbak, mint az eredeti, hibátlan acélcsőé.

Ipar és környezet harmóniája

A GRP Plasticorr cégfilozófiájának fennállása óta sarokköve a környezetvédelem iránti elhivatottság. Csak korszerű, a környezetet leginkább kímélő technológiákat vezetünk be és alkalmazunk. Így például a földalatti és földfeletti veszélyesanyag-tároló tartályok duplafalúsítása, tartályparkok felújítása a talaj- és vízszennyezés megelőzését teszi lehetővé. De a nagynyomású technológiai csővezetékek üzem közbeni felújítása is a környezet és az emberi élet védelmét biztosítja. Laboratóriumi vizsgálataink az állandó és magas színvonalú minőségbiztosítás és környezetvédelem feltételeit, a kizárólag saját kutató-fejlesztő munkánk eredményeire épülő eljárásaink kiválasztása pedig a fenntartható fejlődés kereteit adják. Alapvető kötelességünknek tekintjük tehát a környezetszennyezés megelőzését.

Amikor a tapasztalat és a fiatalos lendület találkozik

2021-ben nagy változás következett be a cég történetében. A GRP Plasticorr 100%-ban családi vállalkozás lett. Kajtár Vilmos tulajdonoshoz csatlakozott fia, Kajtár Máté, aki több éves nagyvállalati vezetői tapasztalatának és szemléletének köszönhetően új lendületet hozott a vállalat irányításába.

„Különleges érzés és izgalmas kihívás családi vállalkozást vezetni. De hiszek a GRP Plasticorr fényes jövőjében. Alapfilozófiám, hogy minden szakmai kihívás esetén van olyan megoldás, ami mind a vevőt, mind a kivitelezőt elégedetté teszi. Ezért minden esetben a legjobbra és a partnerségre törekszem.”

Díjaink

MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ®; Magyar EXIM Bank, és a Industorg Védjegyiroda; PLASTIMOL® bevonati rendszer család

HEA (Hungarian Jury for the EU Environmental Awards) nomination – European Business Awards for the Environment PRODUCT AWARD kategória; PLASTIMOL® család

EKO Innovációs Környezetvédelmi verseny; INVENCIÓ DÍJ; Visegrádi országok és Magyar Feltalálók Egyesülete; PLASTIMOL®D és PLASTIMOL®PR

EKO Innovációs Környezetvédelmi verseny; KÖRNYEZETVÉDELMI MŰREMEK DÍJ; Visegrádi országok és a Magyar Feltalálók Egyesülete; PLASTIMOL®D és PLASTIMOL®PR

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala INNOVÁCIÓS DÍJ; PLASTIMOL®PR

Környezetvédelmi Minisztérium INNOVÁCIÓS DÍJ; PLASTIMOL®D

Seoul International Invention Fair ; Korea Invention Promotion Association; GOLD Prize és ARGENT Prize; PLASTIMOL® család


30 éves tapasztalat és innováció.