En   De
    Főoldal       Elérhetőség       Honlaptérkép
GRP Plasticorr
2013. március
Újabb innovációs elismerés
Örömmel tudatjuk minden kedves Partnerünkkel, hogy a GRP Plasticorr Kft. az idei évben újabb rangos díjat nyert el.
 Bővebben

2011. szeptember
Magyar Termék Nagydíjas a GRP Plasticorr Kft.
Nagy örömünkre szolgál tudatni minden kedves jelenlegi és jövendőbeli partnerünkkel, hogy pályázataink sikeres elbírálási folyamat után elnyerték Magyar Termék Nagydíj® Kitüntető Címet.
 Bővebben

2011. március
Másodszor a STOCEXPO kiállításon
Cégünk az idei évben második alkalommal vett részt a STOCEXPO szakmai kiállításon.
 Bővebben
Kutatás-fejlesztés

 
 
Van e annál nagyobb szakmai elismerés, mint saját laboratóriumi fejlesztőmunkánk eredményét az iparban megvalósulni látni? A GRP Plasticorr Kft. az alkalmazott kutatásokra helyezi a hangsúlyt. Az ipari szükségletek által felvetett műszaki problémák megoldására saját fejlesztésű technológiákkal igyekszünk a kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő választ adni.

A GRP Plasticorr Kft. menedzsmentjének és alkalmazottainak meggyőződése, hogy egy adott technológia korrekt alkalmazásának alapfeltétele annak részletes ismerete. Ilyen ismeretek megszerzésére a megoldandó műszaki feladat felvetésével kezdődő műszaki fejlesztő munka során nyílik a legalkalmasabb lehetőség.

Elkötelezettségünk ebben az irányban az alapítástól fogva fennáll. Erre vezethető vissza valamennyi jelenlegi tevékenységünk, amelyek mindegyike a veszélyes anyagok tárolására szolgáló tartályok és vezetékek üzemelése során felmerülő különböző problémák megoldására irányul. Az egyszerű korrózióvédő bevonatoktól kiindulva ma már teljes körű megoldást nyújtunk az ipari tárolótartályok, csővezetékek felújításával, átalakításával kapcsolatos alábbi területeken is:

a tartályok különféle célú (egy-és többrétegű, duplafalú, stb.) erősítőanyag nélküli,
illetve különféle erősítőanyagokkal társított bevonati anyagrendszerekkel történő javítása,

nyomás alatti, nagy átmérőjű csővezetékek felújítása,

a tartályok duplafalusítása, szabványoknak megfelelő átalakítása,

duplafalú tartályok és kiegészítő szerelvények fejlesztése, gyártása.

Saját fejlesztőmunka eredményeként eljárást dolgoztunk ki állóhengeres tartályok komplett tetőszerkezetének gyártására és ezeket 500 m3 és 1000 m3 térfogatú tartályok esetében sikeresen alkalmaztuk is.

A PLASTIMOL® kompozitok alkalmazása területén szerzett évtizedes tapasztalatok vezettek arra a felismerésre bennünket, hogy a fejlettebb, jobb minőségű bevonatok és önálló szerkezeti elemek biztonságos alkalmazása a vizsgálati módszerek területén is komoly fejlesztőmunkát igényel. Ennek eredményeként egyedülállóan érzékeny vizsgálati módszereket vezettünk be a tartálytechnikában.

A telephelyünkön működő, eszközeiben és személyi állományában is folyamatosan fejlődő kutató- vizsgáló laboratórium egyre fontosabb szerepet tölt be a GRP Plasticorr Kft. tevékenységének egészét szabályozó ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben is.