En   De
    Főoldal       Elérhetőség       Honlaptérkép
GRP Plasticorr
2013. március
Újabb innovációs elismerés
Örömmel tudatjuk minden kedves Partnerünkkel, hogy a GRP Plasticorr Kft. az idei évben újabb rangos díjat nyert el.
 Bővebben

2011. szeptember
Magyar Termék Nagydíjas a GRP Plasticorr Kft.
Nagy örömünkre szolgál tudatni minden kedves jelenlegi és jövendőbeli partnerünkkel, hogy pályázataink sikeres elbírálási folyamat után elnyerték Magyar Termék Nagydíj® Kitüntető Címet.
 Bővebben

2011. március
Másodszor a STOCEXPO kiállításon
Cégünk az idei évben második alkalommal vett részt a STOCEXPO szakmai kiállításon.
 Bővebben
Tartálygyártás

 
 
A GRP Plasticorr Kft. -külső partnerek bevonásával- gondos tervező munkával kidolgozta a gyakorlatban leginkább keresett méretválasztékhoz igazodó, különböző méretű, kompozit anyagú, duplafalú tartályok gyártásának műszaki követelményrendszerét és gyártástechnológiáját. A tevékenység eredményeként ma már rendelkezünk föld alatt, illetve föld felett telepíthető, alábbi (névleges) térfogatú, sekélydomborítású edényfenékkel ellátott, fekvőhengeres tartályok gyártásának hatósági engedélyeivel: 5 m3, 20 m3 és 30 m3.

Az Amerikai Egyesült Államokban a veszélyes folyadékok föld alatti tárolása szinte kizárólag vázerősített műanyag kompozit szerkezetű tartályokban történik. Az Environmental Protection Agency (EPA) az USA Környezetvédelmi Hivatala rendkívül komolyan bünteti a tartályok szivárgására visszavezethető környezetszennyezést, ezért az üzemeltetők elsőrendű érdeke a biztonságos tárolás.

Ennek felismerése vezetett odáig, hogy az üzemeltetési biztonság szempontjai a tengerentúlon fontosabbak a tartályok árainál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magasabb beruházási költség ellenére az USA-ban az üzemeltetők meg sem próbálkoznak az acél tartályokkal, a hosszú távú előnyök érdekében a kompozitokat választják.
Költségérzékeny hazai piacunkon az üzemeltetés biztonságának szempontjai gyakorta -a szűkös anyagi lehetőségek miatt- háttérbe szorulnak.

Kettős kihívással kell tehát szembenéznünk akkor, amikor versenyezni kívánunk a hagyományos acél szerkezetű tartályok használatára épülő tárolási móddal:

 Sok százezer négyzetméter PLASTIMOL® bevonat bizonyítja, hogy akár a talaj - akár a közegoldali korrózióval szemben több évtizedre megoldódnak azok a lyukkorróziós problémák, melyekkel az acél tartályok üzemeltetőinek szembe kell nézniük. Elektrosztatikai feltöltődési gondok sincsenek, hiszen bevonataink vezetőképesek. Bizonyított tény, hogy a bevonatainkkal ellátott tartályok gondozásmentesek, nem kell számolni a tartály tisztításakor jelentkező rozsdaüledéket tartalmazó tetemes mennyiségű veszélyes hulladékkal. Ám ez egyelőre nem elég...

 „Az árral szemben” gondolat jegyében felvettük a kesztyűt, és bebizonyítottuk, hogy az általunk gyártott 5-30m3 tárolóterű PLASTIMOL® tartályok beruházási igény szempontjából is versenyképes megoldást jelentenek az acéllal való összevetésben.

Mindezt egyetlen gramm acél nélkül...

Ja, s még egy apróság: A PLASTIMOL® tartály tömege nem egészen harmada az acélénak. Aki már telepített tartályt, tudja mit jelent ez a szállítási és lehelyezési költségek szempontjából.

Ugye érdekli?