En   De
    Főoldal       Elérhetőség       Honlaptérkép
GRP Plasticorr
2013. március
Újabb innovációs elismerés
Örömmel tudatjuk minden kedves Partnerünkkel, hogy a GRP Plasticorr Kft. az idei évben újabb rangos díjat nyert el.
 Bővebben

2011. szeptember
Magyar Termék Nagydíjas a GRP Plasticorr Kft.
Nagy örömünkre szolgál tudatni minden kedves jelenlegi és jövendőbeli partnerünkkel, hogy pályázataink sikeres elbírálási folyamat után elnyerték Magyar Termék Nagydíj® Kitüntető Címet.
 Bővebben

2011. március
Másodszor a STOCEXPO kiállításon
Cégünk az idei évben második alkalommal vett részt a STOCEXPO szakmai kiállításon.
 Bővebben
Történetünk

 
 
A GRP Plasticorr Kft. 1991-ben alakult üvegszálas műgyanta kompozit rendszerek fejlesztésében és alkalmazástechnológiájában évtizedes kutató intézeti gyakorlatot szerzett két magyar mérnök, Kajtár Vilmos és Maros József magánvállalkozásaként.

Az elmúlt közel másfél évtizedben saját kutató-fejlesztő munkánk eredményeként tovább fejlesztettük a Műanyagipari Kutató Intézetben a tartályok korrózióvédelmére, bevonatolására kidolgozott alapszabadalmat, melynek Kajtár Vilmos, a társaság egyik alapító tagja feltalálója volt. A bevonatolásra PLASTIMOL® márkanéven védjegyzett termékcsaládot dolgoztunk ki és alkalmazzuk széleskörűen a vegyipari és olajipari tároló tartályok élettartamának meghosszabbítására.

Tevékenységünk ma már nem csak a kompozitokból készülő bevonatokra korlátozódik. Megjelentünk a piacon a tisztán polimer alapú társított rendszerek felhasználásával készülő tárolótartályokkal, valamint önhordó kivitelű vegy- és olajipari szerkezeti elemekkel. Kelet-közép Európában elsőként fejlesztettünk és kiviteleztünk 9-12m átmérőjű állóhengeres tartályok acél tetőszerkezetének kiváltására alkalmas kompozit tartálytetőt, melynek tömege harmada, élettartama legalább kétszerese az acélénak. Nagynyomású gázcsövek rehabilitációs K+F programja keretében európai szinten is versenyképes javítási eljárást dolgoztunk ki, melynek alkalmazásával a vezetékek üzemszünet nélkül javíthatóak, és a javított cső szilárdsági tulajdonságai lényegesen jobbak, mint az eredeti, hibátlan acélcsőé.

A kizárólag saját fejlesztői munka eredményeként megvalósult technológiai know-howk ipari alkalmazása eredményének köszönhetően 2003-ban megkaptuk a Magyar Minőség Háza Díjat. A kezdeti 5 fős, néhány milliós éves forgalmú mikro-vállalkozásból változatlan tulajdonosi összetétel mellett napjainkra alvállalkozóinkkal együtt több mint 50 főt foglalkoztató, saját kutató laboratóriumi háttérrel és széleskörű felhasználói referenciával rendelkező piacvezető társasággá változtunk.

Környezetvédelmi célból kidolgozott duplafalúsitási eljárásunkat a Környezetvédelmi Minisztérium 2003-ban Innovációs Díjjal tüntette ki.